Egy kastély titkos élete

Egy kastély titkos élete

EUROPA NOSTRA DÍJAT KAPTUNK!

2020. május 21. - Egy kastély titkos élete

Európa legrangosabb örökségvédelmi díjával jutalmazták 2020. május 7-én a Gödöllői Királyi Kastélyt, Oktatás, képzés, tudatosságnövelés-kategóriában.  Az Egy kastély titkos élete című, 2018­­–2019-es, a rendszerváltás harmincadik évfordulójához kapcsolódó, rendhagyó ifjúsági projektünket már itthon is több szakmai elismeréssel díjazták. Az angol nyelvű pályázatunk különlegessége volt többek között, hogy azt is diákjaink, Fazakas Vince, Nagymáthé Marcell és Fazakas Csenge készítették.

csoportkep_1.jpg

Fotó: Dabasi András

Az Európai Örökségdíj / Europa Nostra Díjat független szakértőkből álló zsűri döntése alapján kaptuk meg. Véleményük szerint: 

„A fiatalok minden tekintetben aktív résztvevői voltak az Egy Kastély titkos élete projektnek. Az, hogy ilyen kiemelkedő szerepet kaptak a folyamatban, a képességeik körének bővüléséhez vezetett, szakértő muzeológusok felügyelete mellett. Rengeteget kommunikáltak ezen időszak átélőivel. Köszönhetően annak, hogy elmesélhették történeteiket, a lakosság a folyamat kezdetétől fogva bevonásra kerülhetett a projektbe. Az elbeszéléseiket összegyűjtötték, így azok most már megőrződnek, és ez a bonyolult, összetett örökség újraértelmeződött a fiatalok által egy új közönség számára. Az online kiállítás pedig biztosítja a széles körű hozzáférést”

The Secret Life of a Palace, Gödöllő, HUNGARY

A projektről részletesebb információ itt: http://www.kiralyikastely.hu/tartalom.518.europa_nostra_d%C3%ADjas_a_kast%C3%A9ly

és itt, a blogunkon!

A kulturális örökség tisztelőinek és támogatóinak lehetősége nyílik online szavazni (https://vote.europanostra.org/) kedvenc díjazottjukra, és így eldönteni, hogy melyik projekt kapja az idei év Közönségdíját.

 

    europa_nostra.jpg    creativeeurope.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kastelytitkoselete.blog.hu/api/trackback/id/tr3315710500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása